Ugrás a tartalomra

Kovács Péter polgármester köszöntötte Lezsák Istvánnét, aki 90. születésnapját ünnepelte

Kovács Péter polgármester köszöntötte Lezsák Istvánnét, aki 90. születésnapját ünnepelte.
Ilona néni Nagykátán született. Az iskolában töltött évek után kemény mezőgazdasági munka várt rá, napszámosként ültetett, kapált, betakarított, ahogy azt sok kortársa is tette. Emlékei szerint a legnehezebb munka a szőlőben várta őket.
19 évesen férjhez ment, és a fővárosba jött munkát keresni. Ám az élet itt sem volt könnyebb, mert kezdetben kőművesek mellett dolgozott, és munkásszálláson lakott. Később elvégezte a gépkezelői tanfolyamot, és kisebb gépek – betonkeverő, födémdaru, felvonó – kezelését bízták rá. Hűséges maradt az építőiparhoz, hiszen több mint 20 évig ott dolgozott.
Közben egy fiú- és egy leánygyermekkel bővült a család, most pedig már 5 unoka és hat dédunoka neve is bekerült a családi névjegyzékbe, amely hamarosan bővülni fog, hiszen jelezte érkezését a hetedik dédunoka is.
1961 óta lakik a XVI. kerületben. Kicsit bizonytalan az egyensúlyérzéke, ezért inkább csak olyasmivel foglalkozik, ami ülve elvégezhető. A hosszú élet titkát nem próbálta megfejteni, de azt gondolja, hogy sokat dolgozott a szabadban, jó levegőn, az talán oka lehet a tartós egészségnek.

Isten éltesse őt még nagyon sokáig!     XVI. Kerületi Újság