Ugrás a tartalomra

Radványi Mihály köszöntése

Kovács Péter polgármester a János utcai idősek klubjában köszöntötte családtagjai és klubtársai körében a 90. születésnapját ünneplő Radványi Mihályt.
Mihály bácsi az egykori Csehszlovákia területén, Pozsonyvezekényben született, színtiszta magyar környezetben. Kitanulta a cipész szakmát, de szülőhelyén csak 1947-ig gyakorolhatta, mert a hírhedt lakosságcsere keretében kitelepítették a magyarokat szeretett lakóhelyükről. A Mezőhegyes melletti Pitvaroson talált új otthonra, ott kellett új életet kezdenie. Hamarosan behívták katonának. A szolgálat letelte után – melynek egy részét a mátyásföldi repülőtéren töltötte repülőgép-üzemanyag ellenőrként –, 1958-ban költözött a XVI. kerületbe. Szakmájához egész életében hű maradt, a Duna Cipőgyárból ment nyugdíjba ahol 31 évig dolgozott.
Mihály bácsi 1958-ban kötött házasságot. Lánya, veje és unokája meg is jelent a születésnapi köszöntésen, ahol nem csak a polgármester és a családtagok, de a klubtagok és az intézmény dolgozói is szeretettel gratuláltak az évfordulóhoz. Nem csoda, hiszen 22 éve tagja a közösségnek. A hosszú élet titkáról azt gondolja, hogy az számíthat magas életkorra, aki nem idegeskedik, nyugodtan él, nem dohányzik és csak annyi alkoholt fogyaszt, amennyi még inkább segíti, mint rombolja az egészséget.
Isten éltesse őt még nagyon sokáig.

XVI. Kerületi Újság