Ugrás a tartalomra

Nagy Pálné Irén néni köszöntése

Kovács Péter polgármester és Antalóczy Csaba önkormányzati képviselő köszöntötte Nagy Pálnét 90. születésnapja alkalmából.
Irén néni Hevesvezekényben született. Az általános iskolát 1944-ben végezte el, majd egy apácák által működtetett iskolába iratkozott be, de éppen akkor érkeztek a szovjetek Magyarországra, akik az iskolát megszüntették. Munka után kellett nézni, de a 300 holdas kulák édesapa, valamint a csendőrparancsnok, és bíró felmenők ehhez nem jelentettek jó ajánlást. Végül a megyei állatorvos mellett sikerült munkát találnia egy rövid időre. A végső megoldást az Egri Finomszerelvény Gyár jelentette, ahol egészen nyugdíjazásáig dolgozott Irén néni. 1948-ban ment férjhez. Egy lányuk és egy lányunokájuk van. Utóbbi éppen a napokban fogja világra hozni az első dédunokát, aki szintén a hölgyek számát szaporítja majd a családban. 1985-ben költöztek a XVI. kerületbe férjével, akit 50 évi házasság után veszített el.
Irén néni úgy gondolja, hogy a hosszú élet titka a munka, a tevékeny élet. Ebben sajnos akadályozza látásának romlása, de azért, ha a családtagok elmennek otthonról, néha titokban még ma is ásót ragad, és feltör egy-két ásónyomnyi földet a kertben. Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

XVI. Kerületi Újság