Ugrás a tartalomra

Muszka Mihályné Éva néni köszöntése

Kovács Péter polgármester köszöntötte Muszka Mihálynét 95. születésnapja alkalmából.
Éva néni Budapesten született és egész életében a fővárosban élt. Az iskola elvégzése után kereskedőként dolgozott. Negyven évig Angyalföldön lakott, majd amikor egyedül maradt, fia vett számára egy házat a saját otthona közelében, így 2002-ben költözött át a XVI. kerületbe. Az Áfész-tól ment nyugdíjba, de a munkát nem hagyta abba. Vadonatúj foglalkozásba kezdett. Egy tipp alapján tolltisztítással és paplankészítéssel kezdett foglalkozni. Ez a műhely még ma is megvan a XIII. kerületi Reitter Ferenc utcában.
Éva néni első házasságából három gyermek született, ám egyikük sajnos elhunyt. Fia és lánya azonban mindig készen állnak arra, hogy segítsenek édesanyjuknak. A három unoka és három dédunoka is sok örömet okoz Éva néninek. Büszkén mutogatta a róluk készült fotókat, és szívesen mesélt róluk.
Napjait kissé helyhez kötve tölti, mert nehezen mozog, de vidáman fogja föl az idős korral járó nehézségeket. Így azon is csak nevet, amikor fia a járókeretre utalva így jellemzi a helyzetet: „a mama mindenhova magával viszi az teraszkorlátot”.
Manapság legtöbbször tévét néz, és gyakran olvas, főleg szépirodalmat. Reméljük így lesz a jövőben is! Isten éltesse őt még nagyon sokáig! 

XVI. Kerületi Újság