Ugrás a tartalomra

Kővágó Istvánné - Erzsi néni köszöntése

Polgármesteri köszöntésben részesült Kővágó Istvánné is, aki szintén 90. születésnapját ünnepelte.
Erzsi néni Jászfelsőszentgyörgyön született, és ott végezte az elemi iskolát is. Annak elvégzése után a munka vált élete főszereplőjévé. Már tizenévesen dolgoznia kellett. 16 évesen már bébiszitter és szakács volt egy családnál, ahol nagyon szerették. Ám mivel édesapja gumigyári munkás volt a fővárosban, Erzsi néni története is Budapesten folytatódott. Élete folyamán több munkahelye volt. Kezdetben a Május 1. Ruhagyár varrodájában kapott munkát, ahol megismerkedett a textilszakmával. Aztán több különböző munkahelyen megfordult. Végül a kerületünkkel határos Erőkar Rt.-ből ment nyugdíjba. Ott akkor sok más energiaipari termék mellett turbinalapátokat gyártottak. Ezeknek a minőségellenőrzése volt Erzsi néni feladata.
1949-ben férjhez ment egy rendőrhöz. Akkor költöztek a későbbi XVI. kerületbe. Gyermekkel nem ajándékozta meg őket a sors, de így is mozgalmas életet éltek. Amikor lehetőség volt rá, Erzsi néni gyermekkorából átmentett ismereteit hasznosítva kertet művelt, zöldséget termelt. A munka mindig kitöltötte az életét.
A polgármesternek a hosszú élet titkát kutató kérdésére gondolkodás nélkül adta meg a receptet: dolgozni és gondolkodni. Ehhez Erzsi néninek 90 évesen is megvan minden adottsága. Reméljük sokáig így marad. Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

XVI. Kerületi Újság