Ugrás a tartalomra

Farkas Egon köszöntése

Szász József alpolgármester az Önkormányzat ajándékcsomagját, Vincze Ágnes önkormányzati képviselő pedig a miniszterelnök írásos üdvözletét adta át a 90. születésnapját ünneplő Farkas Egonnak.
Egon bácsi Kecskeméten született. 1944-ben a front elől menekülve Budapestre költöztek. 1948-ban a Vörösmarty Gimnáziumban érettségizett. Bátyjával együtt ott lett rabja a gyeplabdázásnak, amely egész életükben elkísérte őket. Aztán jöttek a megpróbáltatások. Az édesapa orosz fogsága 1945-től 1948-ig, majd a család kitelepítése a Hortobágyra 1951-ben. Sztálin 1953-ban bekövetkezett halála után felköltözhettek Nagykovácsiba, majd 1957-ben ismét Budapestre. 1949-től tízszer jelentkezett a Műszaki Egyetemre, de származása miatt kitűnő eredményei ellenére sem vették föl. Végül 1961-ben sikerült bekerülnie az építőmérnöki kar esti tagozatára. 40 évig dolgozott az UVATERV-nél, kezdetben figuránsként, geodétaként, majd a diplomát követően statikusként, később acélszerkezeti mérnökként. Külszolgálatosként az NDK-ban és az NSZK-ban, valamint Ausztriában is megfordult. 60 évesen ment nyugdíjba, de még 20 évig magántervezőként dolgozott. 1970-ben megnősült. Két lányuk és négy fiúunokájuk veszi körül őket.
Egon bácsit jó szellemi állapotban találta 90. születésnapja, megőrizte humorát, szereti a családját, a zenét, és mértékkel a jó bort, ami szerinte meghosszabbítja az életet.
Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

XVI. Kerületi Újság