Ugrás a tartalomra

Bartus Imre köszöntése

Szász József alpolgármester 90. születésnapja alkalmából köszöntötte Bartus Imrét.
Imre bácsi Pestújhelyen született. 1953-ban végzett a Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán. Még iskolás volt, amikor már dolgozott a Ganz gyár Fény utcai telepén, a transzformátor-szerkesztési részlegnél. Majd a Telefongyárba került, ahol vasúti térközbiztosítási berendezésekkel is foglalkoztak. Ez hosszú évekre meghatározta tevékenységi területét. Sok értékes és hasznos berendezést készítettek, amelyek egy része külföldön szolgálta a vasúti közlekedés biztonságát.
Közben családot is alapított, amelyből két fia született. Első házassága azonban nem sikerült igazán jól, ma már csak mosolyog rajta, miközben azért maró öniróniával a harminc-
éves háborúként emlegeti azt az időszakot. Sajnos ennél nagyobb fájdalmat is el kellett viselnie. Egyik fia, aki súlyos vesebetegségben szenvedett, 35 éves korában elhunyt.
Imre bácsi úgy érzi, mozgalmas, tartalmas élete volt. Sokat utaztak, sok élményben volt részük. Ennek bizonyítékait számtalan fotóalbum őrzi. A képeket nem csak maga fotózta, de ő is hívta elő.
Végül rámosolygott a szerencse is, mert második házassága már biztonságot, szeretetet hozott. Most nagy egyetértésben élnek abban a házban, ahova Imre bácsi 1983-ban költözött.
Isten éltesse őt még nagyon sokáig!

XVI. Kerületi Újság