Ugrás a tartalomra

Átadták a Jókai utcai lakótelep felújított köztereit

Ács Anikó alpolgármester és Kovács Péter polgármester
gyerekek

Kovács Péter polgármester és Ács Anikó alpolgármester adta át a 665 millió forintból megújult Jókai utcai lakótelep első ütemét. A lakótelep közterületeinek felújítása a Fejlődő Kertváros program fontos része, a következő ütemben szintén látványos változásokra számíthatnak a kertvárosiak.

Kovács Péter elmondta, hogy a projekt már korábban befejeződött, átadását tavaszra tervezték, de mint szinte minden mást, ezt a tervet is felülírta a koronavírus érkezése.

A rekonstrukció során megújultak az épületek közötti belső utak és járdák, a külső utak hibás részeit kijavították, felfrissítették a zöldfelületeket, korszerűsítették a játszótereket, bekerítették és bővítették a kutyafuttatót. A lakótelepet átszelő két fő útvonal közül a Kolozs utca – Mészáros József utca útvonal már új burkolattal rendelkezik, és újak a mellettük futó járdák és parkolók is. A következő lépés a Jókai utca, majd a Borotvás és Enikő utca, valamint a Hunyadvár utca egy szakaszának felújítása lesz. Ezeket a munkákat azonban hátráltatja a gázközmű esedékes csővezeték és szerelvénycseréje, amellyel a kivitelező cég a koronavírus-járvány miatt csúszásban van. A lakótelep felújítása nem szorítkozott csak a lakóházak közvetlen környezetére, hiszen a posta épülete körüli járófelületek és az oda vezető utak is újak. A posta, az illatszerbolt, és a gyógyszertár már akadálymentesen, babakocsival, vagy kerekesszékkel is megközelíthető. 45 új parkolóhelyet alakítottak ki, a Tekla utcai üzletsornál található parkolók építéséről a Fővárosi Önkormányzat helyett a kerület vezetése gondoskodott. A Szakrendelő bővítése jó ütemben halad. A beruházás eddig 665 millió forintba került, de ahhoz, hogy egy valóban korszerű városközponttá váljon a Jókai lakótelep, még közel ugyanennyit kell ráfordítani. A tervek már a folytatásra is megvannak, amelyről lakossági egyeztető fórumot tartanak majd.

Ács Anikó alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a felújítás mindig a lakosság véleményének kikérése mellett zajlott. Igyekeztek az itt lakók igényei szerint alakítani a környezetet, és ha az újdonságok közül valami nem válik be, azon szívesen javítanak.

Hír kategória
Közzétéve
2020. 07. 11. - 10:44
Utoljára szerkesztve
2020. 07. 11. - 10:55