Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Honlapja

2014.08.27

Augusztus 23-án, azaz múlt szombaton Kovács Péter polgármester és Szatmáry László önkormányzati képviselő átadták ünnepélyes keretek között a Szent Korona lakótelep felújított és újjáépített közterületeit. Ennek keretében a Szalmarózsa téri és a Tavirózsa téri játszóterek is megújultak, új parkolók létesültek és az úthálózat is felújításra került.

2014.08.27

Idén 6. alkalommal támogatta a XVI. kerületi Önkormányzat a Future Cup Budapest nemzetközi gyermek labdarúgó tornát az FC Budapest Sólymok szervezésében.

2014.08.26

Tisztelt XVI.kerületi Lakosok !
A 2014.év II. félévi helyi adók ( építmény-, telekadó) és a gépjárműadó  pótlékmentes befizetésének határideje 2014. szeptember 15-e.
A befizetések teljesítésére szolgáló készpénz-átutalási megbízásokat ( csekkeket ) az Önkormányzati Adóhatóság 2014 tavaszán már
kiküldte, ezért kérjük azon adózókat, akik jelenleg nem rendelkeznek a befizetés teljesítéséhez szükséges készpénz-átutalási megbízással,
annak beszerzése érdekében  szíveskedjenek ügyfélfogadási időben az Önkormányzati Adóhatóságot felkeresni.
A végrehajtási eljárásból adódó kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük szíveskedjenek az esedékes adót határidőben befizetni.
Budapest, 2014.augusztus 26.
XVI.kerületi Önkormányzat Adó Ügyosztálya

Jelenleg az Ikarus Atlétikai Centrum a második olyan budapesti atlétikai pálya, amely nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas. Mivel a Puskás Ferenc Aréna felújítása 2011 októberben megkezdődik, ezért a XVI. kerületi...

Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Rátonyi Gábor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője június 2-án...

A XVI. kerület Önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében létrejött egy, a lokálpatriotizmust erősítő, és a kertvárosi kis- és középvállalkozókat támogató vásárlási konstrukció. A Kertváros Kártya a kerületi...

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, valamint Dr. Láng Zsolt, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke 2011....

2014.08.18

Kérjük azokat a Választópolgárokat,akik román identitásuktól vezettetve részt kívánnak venni a 2014 október 12.-i  Nemzetiségi Önkormányzati választáson, sürgősen adják le a regisztrációs lapot a XVI. ker. Választási irodában (XVI.Havashalom-u 43.). A nyomtatvány kitöltéséhez szívesen adunk segítséget.
Elérhetőségeink:

  • Telefon: 06-20-804-32-66
  • E-mail: rominex [at] t-online [dot] hu

Józsa Ferenc sk.
elnök

2014.08.14

"A családom a szponzorom!" címmel a Nagy Sportágválasztó, a Nagy Hangszerválasztó, a MOL és az ÚJ Európa Alapítvány közös esszépályázatot hirdet 10 -18 éves fiatalok számára.

2014.08.11

A 33. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a XVI. kerületben. A kerületben összesen 16 kilométernyi csatorna épül 2015-ig.

2014.08.11

A Budapest Főváros XVI. kerület Önkormányzata módosítani kívánja a XVI. kerület, Felsőmalom u. – Vágás u. – Alsómalom u. – Ostoros út által határolt területre vonatkozó, 32/2007. (XI. 12.) önkormányzati rendelettel jóváhagyott szabályozási tervet.
A területre vonatkozó építési szabályzat módosításának célja, az I-XVI/L-4 szabadonálló beépítésű, lakódomináns intézményterület övezetében, építési telkenként továbbra is legfeljebb három önálló rendeltetési egység elhelyezhetőségét és szabályozási elemeket fenntartva, azon belül, legfeljebb két lakás kialakítására vonatkozó korlátozás törlése.
A KSZ módosítás a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. r.) 32. § (4) bekezdése alapján, egyszerűsített eljárás szerint történik.
A rendelet-tervezet az Önkormányzat hirdetőtábláján, 2018. szeptember 8-ig kifüggesztésre kerül.

2014-07-23

BKISZ beruházás keretében a lakosság ellátását biztosító csatornahálózat kiépítése mellett a fővárosi szennyvízrendszer fontos elemei is megvalósulnak. A fejlesztés eredményeként teljessé válik a dél-budai főművi rendszer, így többé nem kerül tisztítatlan szennyvíz a Dunába.

2014-07-09


Az Önkormányzat 2014-ben is meghirdeti a lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít. A fa ültetéséhez karó és komposzt is jár.