Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Honlapja

2014.06.04

Megújult külsővel fogadja az odalátogatókat a rákosszentmihályi Pálfi tér, amit Kovács Péter polgármester sajtótájékoztatón jelentett be május 21-én.

2014.07.09


Az Önkormányzat 2014-ben is meghirdeti a lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít. A fa ültetéséhez karó és komposzt is jár.

2014.06.25

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 32/2012. (XI. 26.) rendelet 14. § alapján PÁLYÁZATOT HIRDET a 1165 Budapest, Újszász u. 88. szám alatt lévő Szobabérlők Házában megüresedett 21 m2-es, komfortos lakóegységekre.

Jelenleg az Ikarus Atlétikai Centrum a második olyan budapesti atlétikai pálya, amely nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas. Mivel a Puskás Ferenc Aréna felújítása 2011 októberben megkezdődik, ezért a XVI. kerületi...

Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Rátonyi Gábor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője június 2-án...

A XVI. kerület Önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében létrejött egy, a lokálpatriotizmust erősítő, és a kertvárosi kis- és középvállalkozókat támogató vásárlási konstrukció. A Kertváros Kártya a kerületi...

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, valamint Dr. Láng Zsolt, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke 2011....

2014.06.04

A közkedvelt János utcai napközis tábor idén június 16-a és augusztus 29-e között várja a kerületi általános iskolákba járó, vagy a kerületben lakó, általános iskolás korú gyerekeket. A magas színvonalú programokról az Arany, a Göllesz, a Sashalmi Tanoda és a Szent-Györgyi iskolák szakképzett pedagógusai gondoskodnak.

2014.06.04

A  Csömöri úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai július 15-e és augusztus 30-a között zajlanak majd.
A doktorok július 11-én költöznek, ezért kérik a pácienseket, hogy aznap az ügyeletet vegyék igénybe.
A felújítás ideje alatt az Önkormányzat biztosítja a rászorulók ingyenes szállítását. Ehhez a Nyugdíjasok Szállító Szolgálata nyújt segítséget, amely a betegeket a Csömöri úti rendelőtől elviszi a helyettes rendelőbe, és vissza is hozza.
A Csömöri úton rendelő orvosok az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a betegeket.

2014.06.04

Plázsszerű fehér homok, gyönyörű zöld fű, szabadtéri sporteszközök, este pedig díszkivilágítással körbevett emlékmű fogadja azokat, akik ellátogatnak az egykori Cinkotai Strand előtti parkba.
A XVI. Kerületi Önkormányzat frissen elkészült beruházásnak részleteiről Kovács Péter polgármester beszélt azon az ünnepségen, ahol Szász Józseffel, Cinkota önkormányzati képviselőjével, az ottani nyugdíjas klub egyik tagjával és egy batthyánys diákkal együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot június 2-án.

2014.05.29

Budapest Főváros XVI. Kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Oktatási, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottsága a 2014/2015. tanévre pályázatot hirdet, a pályázati kiírás időpontjában 4-11. évfolyamra járó általános vagy középiskolai tehetséges tanulók támogatására.

2014-05-20

A környezet védelmének általános szabályairól szóló 1995. évi LIII. törvény a települési önkormányzatok feladatai közé sorolja a környezet állapotának rendszeres elemzését és értékelését, és kimondja, hogy ennek eredményéről tájékoztatni kell a lakosságot is. Budapest XVI. kerületének állapotvizsgálata alapján elmondható, hogy az elmúlt évben a környezeti elemekben továbbra sem történt olyan mértékű változás, amely jelentős beavatkozást igényelt volna.

2014-04-14

Szatmáry Kristóf, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte az április 6-án megtartott országgyűlési képviselő választást Budapest 13-as számú választókerületében, amely a XVI. kerületet és Zugló egy részét foglalja magában.
Kovács Péter polgármester elsők között gratulált a régi új parlamenti képviselőnek, aki a polgárok bizalmából most ismét a Kertvárosért dolgozhat az Országgyűlésben.