Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Honlapja

2015.03.18

A szabadtéri tüzek szempontjából a tavasz a legveszélyesebb időszak, hiszen a jó időben egyre többen választanak szabadtéri programokat vagy kezdik meg a kerti munkálatokat. A veszélyt egyrészről a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz. Kockázatot jelenthet a gondatlanság is, a szabadban keletkezett tüzek 99 százalékát emberek okozzák.

2015.03.23

2015. március 25-én (szerdán) 10.00  órakor a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal nagytermében (Bp. XVI. Havashalom u. 43. fsz. 18.) tartandó képviselő-testületi ülés napirendjei és előterjesztései ide kattintva megtekinthetőek.

2015. április 01-én (szerdán) 14.00  órakor a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal nagytermében (Bp. XVI. Havashalom u. 43. fsz. 18.) tartandó képviselő-testületi ülés napirendjei és előterjesztései ide kattintva megtekinthetőek.

Testületi ülés online hallgatásához kattintson ide.

2015.03.21

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 45.§ (1) bekezdése értelmében Magyarországon minden gyermek köteles az intézményes nevelés-oktatásban részt venni, tankötelezettségét teljesíteni.
A gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a hatodik életévét betölti -de legkésőbb az azt követő évben- tankötelessé válik. Az a gyermek, akinek esetében azt a szakértői bizottság javasolja, további egy nevelési évig az óvodában részesül ellátásban, és ezt követően válik tankötelessé.

Jelenleg az Ikarus Atlétikai Centrum a második olyan budapesti atlétikai pálya, amely nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas. Mivel a Puskás Ferenc Aréna felújítása 2011 októberben megkezdődik, ezért a XVI. kerületi...

Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Rátonyi Gábor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője június 2-án ünnepélyes keretek között adta át a...

A XVI. kerület Önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében létrejött egy, a lokálpatriotizmust erősítő, és a kertvárosi kis- és középvállalkozókat támogató vásárlási konstrukció. A Kertváros Kártya a kerületi...

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, valamint Dr. Láng Zsolt, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke 2011....

2015.03.18

Az Önkormányzat fontosnak tartja a kerület kertvárosi jellegét és ezért évről évre igyekszik különböző versenyekkel, akcióprogramokkal elősegíteni ezt. Idén csatlakozott „A legszebb konyhakert” országos programhoz, mellyel keressük a kerület legszebb balkonját, kertjét.

2015.03.18

és Budapest XVI. kerületének Önkormányzata elektromos és elektronikai hulladék begyűjtést tart az alábbi időpontokban és helyszíneken:
 

2015.03.13

Magyarország köztársasági elnöke az Országos Bírósági Hivatal elnökének előterjesztésére a 2015.  évi bírósági ülnökválasztást  2015. március 7. napja és 2015. április 30. napja közé eső időtartamra tűzte ki.
A XVI. kerületi állandó lakóhellyel rendelkezők április 9-ig jelölhetnek bírósági ülnököket, akik megválasztásuk esetén a következő 4 évben a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalásain nem hivatásos bíróként vesznek részt az ítélkezésben.

2015.03.12

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális és Sport Bizottsága a kerület 2015. évi sporttevékenységének támogatására pályázatot ír ki.

2015-03-12

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének Kulturális és Sport Bizottsága a kerületben 2015. évben megvalósuló, a kerület közművelődéséhez kapcsolódó programok támogatására pályázatot ír ki.

2015-03-12

A BKK áruházakat kiszolgáló járatainak közlekedési rendjében 2015. március 15-től módosítások válnak szükségessé.
A módosítások a XVI. kerület lakosságát az alábbiakban érintik: A 92-es buszok vasárnap nem érintik az Auchan Liget megállóhelyet. A hétköznap reggel, valamint vasárnap egész nap az Auchan Liget megállóhely érintése nélkül közlekedő buszokat 92A viszonylatjelzéssel közlekedtetjük.
Azokon vasárnapokon, amelyeken a törvény lehetőséget biztosít az üzleteknek a nyitva tartásra, a BKK az áruházakkal való megállapodás függvényében továbbra is biztosítja a közösségi közlekedéssel való kiszolgálást.