Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Honlapja

2015.11.18

November 14-én szombaton átadásra került a Szilas-patak menti tanösvény. A Kertvárosi Környezetvédő Természetjárók a Ligeti Madárvédelemmel közösen madáretetőket, odúkat, információs táblákat helyeztek ki a kerékpárút mentén, hogy jobban megismerhessük a közvetlen környezetünkben élő madárfajokat.

2015.11.02

A XVI. kerületi Kábítószer Egyeztető Fórum támogatásával a Napraforgó Szolgálat az előző évi nagy érdeklődésre való tekintettel folytatja előadás sorozatát Mindennapi Kapcsolataink címmel.

Első előadás időpontja: 2015. november 11. 17.00
Helyszín: Budapest, 1163 Cziráki u. 22.

Jelenleg az Ikarus Atlétikai Centrum a második olyan budapesti atlétikai pálya, amely nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas. Mivel a Puskás Ferenc Aréna felújítása 2011 októberben megkezdődik, ezért a XVI. kerületi...

Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Rátonyi Gábor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője június 2-án ünnepélyes keretek között adta át a...

A XVI. kerület Önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében létrejött egy, a lokálpatriotizmust erősítő, és a kertvárosi kis- és középvállalkozókat támogató vásárlási konstrukció. A Kertváros Kártya a kerületi...

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, valamint Dr. Láng Zsolt, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke 2011....

2015.10.26

A XVI. Kerületi Önkormányzat megkezdi az őszi lomb és zöldhulladék begyűjtését, amelyről idén is levélben tájékoztatják a lakókat, akik a borítékban találhatnak egy zsákot is. A továbbiakban bármilyen zsákot használhatnak, a szállítás - amely hétfőtől péntekig folyamatosan zajlik- megkönnyítése érdekében azonban a munkát ingyenesen végző Kerületgazda Szolgáltató Szervezet arra kér mindenkit, hogy a zsákok száját ne kötözzék be.
Mivel az időjárás miatt a pontos szállítási időpont nehezen tervezhető, ezért az Önkormányzat kéri a lakók türelmét és megértését.
Észrevételeiket és javaslataikat a falevel@bp 16.hu e-mail címen, illetve a 06-80-200-938-as ingyenesen hívható zöld számon várják. Bővebb információt a www.keruletgazda.hu honlapon találhatnak az érdeklődök.

2015.10.20

Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő javaslatára a 2015. évi központi költségvetésben 300 millió forintos keretet különítettek el a mátyásföldi Erzsébet-liget fejlesztésére.

A plusz forrás jelentős segítség a közel 4 hektáros terület rekonstrukciós-programjának folytatásához, illetve az elmúlt 25 év lezárásához.

Az önkormányzat a szovjetek által itt hagyott utolsó lepusztult épületben, a volt Tiszti Kaszinóban a kerületi vívó és birkózó sportegyesületek számára edző- és versenytermet alakít ki.

2015.10.16

A Központi Statisztikai Hivatal Budapest XVI. kerületben, a KSH elnöke által engedélyezett önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételt hajt végre 2015 október 10 és november 30 között.

2015.10.15
Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal Építész műszaki ellenőr munkakör betöltésére álláspályázatot hirdet.
 
2015-09-09

Az Önkormányzat a kerületben lakók részére 2015. évben újabb házi komposztálási programot indít a komposztálási akciók sikeres folytatásaként. A programban bárki részt vehet, aki a jelentkezési feltételeknek megfelel és kedvet érez a komposztáláshoz.

2015-07-30

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton tájékoztatom Önöket, hogy a BFKH XVI. Kerületi Hivatalának Kormányablak és Okmányirodai Osztálya (1165 Budapest, Baross Gábor u. 28-30.sz.) Kormányablak kialakítása miatt 2015. augusztus 5-től ZÁRVA TART.