Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Honlapja

2014.07.16

Tisztelt XVI. Kerületi Lakosok!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatalban (Havashalom u. 43.)
2014. július 21. – augusztus 8. között igazgatási szünet lesz.

Az igazgatási szünet ideje alatt, a Polgármesteri Hivatalban az ÜGYFÉLFOGADÁS SZÜNETEL.

Az igazgatási szünet időtartama alatt az Igazgatási és Ügyfélszolgálati Iroda fszt. 8. szobájában beadványok, kérelmek leadhatók, valamint az ÉTDR rendszer vonatkozásában a beadványok az I. em. 114. szobában leadhatók.

A Polgármesteri Hivatal 2014. augusztus 11-től a megszokott ügyfélfogadási rend szerint várja az ügyfeleket.

Megértésüket köszönöm!

Ancsin László sk.
jegyző

2014.07.23

Katasztrófavédelem tájékoztatója, tanácsai hőség idejére.

2014.07.23

BKISZ beruházás keretében a lakosság ellátását biztosító csatornahálózat kiépítése mellett a fővárosi szennyvízrendszer fontos elemei is megvalósulnak. A fejlesztés eredményeként teljessé válik a dél-budai főművi rendszer, így többé nem kerül tisztítatlan szennyvíz a Dunába.

Jelenleg az Ikarus Atlétikai Centrum a második olyan budapesti atlétikai pálya, amely nemzetközi versenyek megrendezésére alkalmas. Mivel a Puskás Ferenc Aréna felújítása 2011 októberben megkezdődik, ezért a XVI. kerületi...

Kovács Péter polgármester, Kovács Raymund alpolgármester, Szatmáry Kristóf gazdaságszabályozásért felelős államtitkár és Rátonyi Gábor, a Kertvárosi Sportlétesítményeket Üzemeltető Kft. ügyvezetője június 2-án...

A XVI. kerület Önkormányzat képviselő-testületének döntése értelmében létrejött egy, a lokálpatriotizmust erősítő, és a kertvárosi kis- és középvállalkozókat támogató vásárlási konstrukció. A Kertváros Kártya a kerületi...

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere, országgyűlési képviselő, Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára, valamint Dr. Láng Zsolt, a Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács társelnöke 2011....

2014.07.20

A 30. héten folytatódik a szennyvízcsatornázás a Budapest Komplex Integrált Szennyvízelvezetése projekt keretében a XVI. kerületben. A kerületben összesen 16 kilométernyi csatorna épül 2015-ig.

A szennyvízberuházás keretében zajló munkálatok következtében július 21. és július 27. között a kivitelező tájékoztatása szerint az alábbi forgalmi változásokra lehet számítani:

2014.07.09


Az Önkormányzat 2014-ben is meghirdeti a lakossági faültetési akciót, melynek keretében igényelhetőek díszfák a lakóház előtti zöldsávba, közterületre, amelyeket az Önkormányzat ingyenesen biztosít. A fa ültetéséhez karó és komposzt is jár.

2014.06.25

Az Egészségügyi és Szociális Bizottság a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 32/2012. (XI. 26.) rendelet 14. § alapján PÁLYÁZATOT HIRDET a 1165 Budapest, Újszász u. 88. szám alatt lévő Szobabérlők Házában megüresedett 21 m2-es, komfortos lakóegységekre.

2014.06.04

A közkedvelt János utcai napközis tábor idén június 16-a és augusztus 29-e között várja a kerületi általános iskolákba járó, vagy a kerületben lakó, általános iskolás korú gyerekeket. A magas színvonalú programokról az Arany, a Göllesz, a Sashalmi Tanoda és a Szent-Györgyi iskolák szakképzett pedagógusai gondoskodnak.

2014-06-04

A  Csömöri úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai július 15-e és augusztus 30-a között zajlanak majd.
A doktorok július 11-én költöznek, ezért kérik a pácienseket, hogy aznap az ügyeletet vegyék igénybe.
A felújítás ideje alatt az Önkormányzat biztosítja a rászorulók ingyenes szállítását. Ehhez a Nyugdíjasok Szállító Szolgálata nyújt segítséget, amely a betegeket a Csömöri úti rendelőtől elviszi a helyettes rendelőbe, és vissza is hozza.
A Csömöri úton rendelő orvosok az alábbi helyszíneken és időpontokban várják a betegeket.

2014-06-04

Plázsszerű fehér homok, gyönyörű zöld fű, szabadtéri sporteszközök, este pedig díszkivilágítással körbevett emlékmű fogadja azokat, akik ellátogatnak az egykori Cinkotai Strand előtti parkba.
A XVI. Kerületi Önkormányzat frissen elkészült beruházásnak részleteiről Kovács Péter polgármester beszélt azon az ünnepségen, ahol Szász Józseffel, Cinkota önkormányzati képviselőjével, az ottani nyugdíjas klub egyik tagjával és egy batthyánys diákkal együtt vágta át a nemzetiszínű szalagot június 2-án.